Premier Rutte en minister De Jonge geven donderdag om 19.00 uur persconferentie over corona. Komen er nieuwe maatregelen?

Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge geven donderdag een persconferentie over de huidige stand van zaken in de coronacrisis. Foto: ANP

Premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge geven donderdag een persconferentie over de huidige stand van zaken in de coronacrisis. Dat meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

De premier Mark Rutte en de coronaminister zullen om 19.00 uur het volk bijpraten over de huidige stand van zaken omtrent corona in Nederland.

De Rijksvoorlichtingsdienst meldt dat ze de “algemene situatie zullen duiden, inzoomen op de situatie in bepaalde regio’s en zo nodig aanvullende, regionaal ondersteunende maatregelen aankondigen.”

Besmettingen lopen op

Volgens ingewijden zijn Rutte en De Jonge uitermate bezorgd over het toenemend aantal besmettingen en gaan de bewindslieden mensen nogmaals op het hart drukken om de coronaregels in acht te nemen.

Inkomende reizigers

Wat betreft de ondersteunende maatregelen zal in ieder geval iets bekendgemaakt worden over de inkomende reizigers op Schiphol. Nu zijn er nauwelijks tot geen controles op het virus op onze nationale luchthaven.  

Het aantal coronabesmettingen loopt sinds enkele weken weer op, met name in de regio’s Rotterdam en Amsterdam. Deze steden hebben vanaf 5 augustus een mondkapjesplicht ingesteld voor bepaalde stadsgebieden.

De laatste persconferentie was op woensdag 24 juni. Toen werd de crisisstructuur ook opgedoekt. Vooraf aan de persconferentie donderdagavond zullen de meest betrokken bewindspersonen wel weer bijeenkomen. 

Coalitie wil wachten

Eerder riep PvdA-leider Lodewijk Asscher op om nog deze week te debatteren over de stijging van het aantal coronagevallen. Maar de coalitiepartijen ging daarvoor liggen. Ze wilden wachten op het al geplande debat van 12 augustus.

Nu komt de Kamer donderdag aan het begin van de middag toch bijeen om te bespreken of er eventueel eerder vergaderd kan worden en in de grote zaal, meldt voorzitter Arib. Dat gebeurt op verzoek van dertig Kamerleden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Coronavirus
menu