Presentator Jeroen Snel over plannen NPO: verdwijnen Blauw Bloed zou doodzonde zijn

Foto: ANP

Het zou 'doodzonde' zijn als het televisieprogramma Blauw Bloed van televisie verdwijnt. Dat vindt presentator Jeroen Snel, nadat dinsdag bekend was geworden dat na Opgelicht?! ook de programma's Blauw Bloed en Typisch bij de NPO van de televisie verdwijnen.

De EO geeft Blauw Bloed nog niet helemaal op. Volgens de omroep zijn er nog gesprekken gaande met de NPO over 'hoe we royalty een plek geven'.

Snel heeft nog vertrouwen in een goede afloop voor het programma, dat al bijna achttien jaar op tv is. ,,Dat we de zaterdagavond bij NPO 2 kwijtraken is wel vrij duidelijk, maar er zijn nu gesprekken gaande over een ander moment en op een andere zender”, vertelt Snel. ”Het programma blijft dan wel Blauw Bloed, want het is te sterk om aan te sleutelen.”

'Voorlopig ben ik nog enorm hoopvol'

Het schrappen van de programma's volgt 'in het licht van de brede programmavernieuwing', zo liet een woordvoerder van de NPO eerder weten. ,,We zitten nu midden in de planning voor 2022, waarbij we werken aan het toekomstbestendig maken van onze programmering.”

Volgens Snel is het programma enorm belangrijk. ,,Er kijken nog steeds heel veel mensen, vooral op grote momenten zoals het overlijden van prins Philip of de verjaardag van prinses Amalia. Het thema blijft interessant en belangrijk, dus voorlopig ben ik nog enorm hoopvol.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
menu