Psycholoog Irma van Steijn en gedragswetenschapper Arie Dijkstra denken zelden hetzelfde over avondklok, mondkapjes en het nieuwe normaal | Zomer Live

Vlnr. Presentator Karlijn ter Horst, psycholoog Irma van Steijn en gedragswetenschapper Arie Dijkstra bij Zomer Live op het terras van hotel-restaurant Oostergoo in Grou. Foto: Niels Westra

Of het nu gaat om de avondklok, het ‘nieuwe normaal’ of de knuffelbehoefte van mensen... Psycholoog Irma van Steijn uit Leeuwarden en gedragswetenschapper Arie Dijkstra uit Heiligerlee kijken - zowel persoonlijk als vaktechnisch - heel verschillend naar de coronacrisis. In de laatste aflevering van Zomer Live kruisen ze nog net niet de degens.

Van Steijn zag door de coronacrisis een ‘tsunami aan patiënten’ in haar praktijk en vond de avondklok een vervelende en voor haar overbodige maatregel. Dijkstra ontdekte dat thuiswerken eigenlijk prima kan en toont zich een groot voorstander van mondkapjes.

Van Steijn denkt dat veel mensen blij zijn dat ze weer samen kunnen komen, Dijkstra meent dat velen nooit meer terug willen naar het ‘heilige moeten’ van opgelegde feestjes.

Op het terras van hotel-restaurant Oostergoo in Grou verdedigen ze hun standpunten tegenover elkaar en presentator Karlijn ter Horst.

Kijk woensdagmiddag vanaf 12.15 uur naar de laatste aflevering van Zomer Live.

Zomer Live is de hele zomervakantie elke woensdag vanaf 12.15 uur te zien op DVHN.nl en LC.nl en de facebookpagina’s van beide titels. Elke donderdag verschijnt een samenvatting van de uitzending in Dagblad van het Noorden en Leeuwarder Courant.

Nieuws

Meest gelezen

menu