PvdA-kamerlid Kuiken wijst staatssecretaris op onrust in azc Sneek door coronabesmettingen

Bewoners van het azc in Sneek die besmet zijn met het coronavirus verhuizen naar de noodopvang voor asielzoekers in Zoutkamp. Foto: Niels de Vries

De PvdA-fractie in de Tweede Kamer trekt staatssecretaris Ankie Broekers-Knol aan de jas over de coronabesmettingen op het asielzoekerscentrum in Sneek.

Tweede Kamerlid Attje Kuiken vraagt zich af of de regels over het gebruik van beschermingsmiddelen op het azc wel voor iedereen duidelijk zijn.

Op het centrum raakten 28 bewoners besmet. Zij zijn met hun huisgenoten woensdagavond in quarantaine geplaatst op de noodopvang in Zoutkamp.

Geschrokken

Kuiken is geschrokken van een bericht in de Leeuwarder Courant over een bewoner die nu in Sneek uit angst buiten in een tentje slaapt. Ze vraagt Broekers zich op de hoogte te laten stellen van ,,de signalen van onrust onder de bewoners’’.

Daarbij vindt Kuiken het vreemd dat huisgenoten die negatief zijn getest, alsnog veertien dagen met besmette mensen in Zoutkamp in quarantaine moeten. De partij vraagt de staatssecretaris of er voor hen geen andere oplossing is te vinden.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Coronavirus
menu