RIVM: 142 nieuwe coronadoden. 'De maatregelen lijken te werken'

Ook op de intensive care in het Wilhelmina Ziekenhuis Assen worden coronapatiënten verpleegd. Foto: Marcel Jurian de Jong

Sinds de vorige update zijn 142 coronapatiënten overleden, meldt het RIVM zaterdag.

Dat zijn er 2 minder dan een dag eerder.

 

In totaal telt ons land nu 3601 geregistreerde coronadoden. In werkelijkheid zijn het er meer, want er sterven ook mensen aan corona die niet zijn getest op het virus. Zij vallen buiten de coronastatistieken.

 

Het aantal (ex-)ziekenhuispatiënten met corona is opgelopen met 129 (27 minder dan een dag eerder). Daarmee komt het totaal op 9549. Het aantal vastgestelde besmettingen steeg met 1140 naar 31.589.

 

De cijfers van de afgelopen dagen passen bij het beeld dat de maatregelen over het algemeen lijken te werken, zegt het RIVM.

Minder doden, minder ziekenhuisopnames

Het aantal nieuwe ziekenhuisopnames daalt nog steeds. Ook het aantal sterfgevallen neemt af, maar minder snel dan het aantal ziekenhuisopnames. Dat komt volgens het RIVM doordat de tijd tussen besmetting en overlijden langer is dan de tijd tussen besmetting en ziekenhuisopname.

 

Bekijk de coronacijfers in detail

De coronacrisis levert elke dag veel nieuwe cijfers op. Wij hebben ze op een rijtje gezet in een overzicht dat we dagelijks bijwerken. Open onderstaand artikel om de cijfers in detail te bekijken.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Coronavirus
menu