RIVM: Nederlanders houden zich steeds beter aan coronamaatregelen (maar de helft vindt het 'moeilijk te begrijpen' wanneer bepaalde regels gelden)

Foto: ANP

Uit een enquête van het RIVM blijkt dat Nederlanders zich over het algemeen goed aan de coronamaatregelen houden. Twee op de drie van de 64.000 ondervraagden geven aan dat ze drukke plekken mijden. Bij de vorige enquête, anderhalve maand geleden, was dat 58 procent. Bovendien houden meer mensen afstand van anderen.

Het instituut vroeg mensen ook of ze bereid zijn zich te laten vaccineren, zodra een vaccin beschikbaar is. Iets meer dan de helft wil dat. Nog eens 5 procent wil eerst weten of zij al corona hebben gehad. Zo'n 12 procent wil zich niet laten inenten. Een op de drie mensen weet het nog niet.

'Moeilijk te begriijpen'

Ruim de helft heeft vertrouwen in het overheidsbeleid. Bij de vorige enquête, eind september, was dit iets minder dan de helft. Wel vindt zo'n 50 procent van de geënquêteerden het 'moeilijk te begrijpen waarom sommige gedragsregels in de ene situatie wel gelden en in de andere niet'. Desondanks houden 7 op 10 zich toch aan de regels.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Coronavirus
menu