RIVM: afname coronagevallen stagneert, reproductiegetal stijgt

.

Het aantal coronagevallen daalt nog wel, maar de afname stagneert. Daarvoor waarschuwt het het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Dat kreeg in de afgelopen week 36.931 meldingen van positieve coronatests, ongeveer evenveel als de week ervoor. Toen meldde het instituut dat het in zeven dagen tijd 37.706 meldingen van positieve coronatests had gekregen.

Het zogeheten reproductiegetal steeg juist en kwam boven de 1 uit. Het cijfer staat nu op 1,02, tegen 0,89 vorige week. Het getal geeft aan hoe snel het virus zich verspreidt onder de bevolking. Als het boven de 1 is, kan het virus zich steeds sneller verspreiden.

Minder sterfgevallen

Het aantal sterfgevallen daalde wel. In de afgelopen zeven dagen is het overlijden van 422 coronapatiënten geregistreerd, tegen 479 in de week ervoor en 565 nog een week eerder.

Ook het aantal ziekenhuisopnames is gedaald. In de afgelopen zeven dagen kwamen 1291 coronapatiënten op een verpleegafdeling te liggen en 193 op een intensive care. Een week eerder waren dit respectievelijk 1496 en 224.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Coronavirus
menu