RIVM telt afgelopen week bijna 20.000 nieuwe besmettingen met corona, veel meer patiënten in ziekenhuis

Een coronatest. Foto: ANP

Het aantal positieve tests is de afgelopen week wederom fors toegenomen. Het waren er volgens de cijfers van het RIVM 19.326, tegenover 13.471 een week eerder. Het percentage van de afgenomen tests dat positief uitpakte, steeg naar 7,4 procent. Een week eerder was dat nog 6,1 procent.

Het RIVM rapporteert 244 nieuwe ziekenhuisopnamen en 102 sterfgevallen. Beide aantallen liggen fors hoger dan vorige week, toen werden 152 ziekenhuisopnamen en 33 sterfgevallen gemeld. Niet alle nieuw gemelde gevallen vonden de afgelopen week plaats, sommige dateren al van langer terug.

RIVM-baas Jaap van Dissel meldde vandaag in de Tweede Kamer al dat in GGD-regio's Amsterdam-Amstelland, Rotterdam-Rijnmond en Haaglanden alarmfase rood (ernstig) van kracht is. Die status zou ook al bijna toegekend kunnen worden aan Hollands-Midden, Gelderland-Zuid, Utrecht, Zaanstreek-Waterland, Kennemerland en Gooi en Vechtstreek.

Bijna 150.000 mensen besmettelijk

Momenteel zijn bijna 150.000 mensen besmettelijk, meldde Van Dissel. Op de top dit voorjaar lag dat getal op 270.000. In totaal hebben ruim 1 miljoen mensen nu antistoffen aangemaakt. 

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Coronavirus
menu