Radboudumc ontwikkelt 'schild' tegen corona: al 100.000 gezichtsmaskers in productie voor zorgpersoneel

Het Radboudumc heeft een nieuw gezichtsmasker ontwiikkeld dat beschermt tegen corona. Foto: Radboudumc

Het Nijmeegse Radboudumc heeft een gezichtsmasker tegen corona ontwikkeld. Volgens het ziekenhuis is het schild een extra bescherming voor zorgpersoneel, naast het dragen van een mondkapje. Inmiddels zijn de eerste schilden al in productie. Het schild gaat in het hele land gebruikt worden.

Het is de bedoeling dat wekelijks zo'n 100.000 beschermingsmaskers worden geproduceerd. Het Waalwijkse bedrijf Piant is daar donderdag mee begonnen.

Bescherming tegen hoesten en niezen

Het schild is de afgelopen tijd uitvoerig getest en voldoet aan alle landelijke veiligheidsnormen, laat het Radboudumc weten. Het grote voordeel van het gezichtsmasker is dat, anders dan bij een mondkapje, het hele gezicht wordt beschermd tegen spatten bij bijvoorbeeld hoesten en niesten. Daardoor is de kans op een coronabesmetting voor zorgpersoneel nog kleiner.

De maskers zijn niet alleen bedoeld voor het Nijmeegse ziekenhuis: het Radboudumc benadrukt dat de gezichtsschilden zijn bestemd voor alle geïnteresseerde zorginstellingen in Nederland. Personeel van het Radboudumc dat werkt met coronapatiënten, nemen het gezichtsmasker al per direct in gebruik.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Coronavirus
menu