Randstedelijke arrogantie bij Jack van Gelder, Poetin mobiliseert Rusland en het troonrede-trucje van Willem Alexander | dagoverzicht woensdag 21 september

Beelden uit het nieuws van woensdag 21 september. Bewerking: DVHN

Project X Haren viert het 10-jarige jubileum. Jack van Gelder komt naar Groningen (nadat hij zei dat de gaskraan wel open mocht). Het psychologische trucje van Willem Alexander en hoe zit het nou met de mobilisatie van Rusland? Dit is het nieuws van vandaag dat je (mogelijk) hebt gemist.

Mobilisatie, escalatie

De door Poetin afgekondigde gedeeltelijke mobilisatie is een tweede stap in de oorlog met Oekraïne, zegt Ruslandkundige Hans van Koningsbrugge .

Voor het eerst sinds het begin van de oorlog sprak Poetin live op tv de Russen toe, waarbij hij het Westen beschuldigt van ‘nucleaire chantage’ en het ‘willen vernietigen’ van Rusland. Wat betekent een mobilisatie voor het land, en wat zijn de gevolgen voor Europa?

Marianne raakte alles kwijt

Ze staat verslagen bij de zwartgeblakerde restanten van haar aquariumspeciaalzaak AquaFauna in Nieuwe Pekela. De zaak op bedrijventerrein Holland Marsh brandde in de nacht van dinsdag op woensdag af.

Marianne Wesdorp kijkt uit over de resten van haar passie. ,,Dit is zo’n bittere pil.’’ Ze weet niet hoe het verder moet. ,,Mijn inkomsten zijn weg. Ik denk dat ik op zoek moet naar een baan.’’

Meer nieuws uit Groningen is hier te vinden . Bijvoorbeeld de terugblik op Project X Haren . De rellen zijn vandaag precies tien jaar geleden.

E en duurzamer huis zonder zorgen

Een hybride warmtepomp aanschaffen? Huis isoleren? Veel huizenbezitters vinden het ingewikkeld en duur. In deze gemeente werken ze aan een plan om alle zorgen weg te nemen.

Het laatste nieuws uit Drenthe lees je hier. Wij vroegen bakker Henk Slagter uit Coevorden waarom hij nu al aan de lopende band oliebollen bakt .

Gijzeling op boerderij Hollands Hoop

De theatervoorstelling Hollands Hoop heeft onvoorzien een epiloog gekregen . Eigenaar Menno Offringa van boerderij Hoog Hammen, de speellocatie, blokkeerde in een conflict alle toe- en afritten. De productiemedewerkers, die wilden afbreken, voelden zich gegijzeld.

Meer verhalen en achtergronden? Onze cultuurpagina staat er vol mee. Daar vind je vandaag ook de wekelijkse muziekrecensies .

'Buongiorno Jonathan'

Jonathan is op vakantie, maar een brief aan zijn penvriend William over het voetbalweekend kan er nog wel uit. En het gaat nou niet bepaald lekker met hun eredivisieclubs, dus ze hebben genoeg te bespreken . Leggen 'Opa Frank' en 'Adrie Cinema' het af tegen Generatie Z?

Ook met pechvogel Bauke Mollema gaat het niet geweldig op het WK. Klik hier voor al ons sportnieuws .

Keurmerken te over

In 2021 kochten consumenten voor bijna 8 miljard euro aan 'duurzame' voeding in supermarkten, becijferen het CBS en de universiteit van Wageningen. Maar of we echt duurzamer zijn gaan eten...

Lees hier over lifestyle, koken, kleding, entertainment en meer. Daar vind je vandaag een artikel over de 7 types vervelende collega's . Geïnteresseerd in economisch nieuws? Dat lees je hier.

Verder in het nieuws

Aanrader van de redactie

'Draai open die gaskraan', zei Jack van Gelder. 'Kom maar kijken in bevingsgebied', zei Peter uit Kantens. Op die uitnodiging gaat de sportpresentator in. Vrijdag komt hij naar Groningen voor een tour van het aardbevingsgebied. Praat hij daarna nog zo gemakkelijk over de gaswinning?

Meer nieuws uit jouw woonplaats? Ga naar dvhn.nl/mijn-nieuws

Nieuws

menu