Recensie: Hermus & Co dineren feestelijk bij De Molenaar in Onderdendam

Voor Buiten de Deur bezoekt recensent Jacques Hermus restaurants in Noord-Nederland. Hij wordt vergezeld door Co - een wisselende eetpartner. De bezoeken zijn onaangekondigd, de recensie is een momentopname. Dit keer dineren Hermus & Co bij Restaurant de Molenaar in Onderdendam.

Onderdendam boft toch maar. Een noflik plekje, zouden Friezen zeggen, die het dorp in de dertiende eeuw nog Uldernadomme noemden – ‘dam in het onland’, lees ‘moeras’. Het werd een belangrijk kruispunt van wegen en water, en nog steeds zie je in het dorpje tekenen van voornaamheid. Het enige teken wat wij zien, naast het kerkje, is een molen. Hermus is daar al diverse malen geweest, toen daar steeds verschillende uitbaters een restaurantje runden. Dat ‘tje’ bedoelen we niet denigrerend: het restaurant is gewoon klein, met maximaal dertig couverts. Molens zijn nu eenmaal niet bedoeld als publieke zaal.

Handen uit de mouwen

Nieuws

menu