Regenjas aan en paraplu mee: buien trekken zaterdag naar het Noorden en blijven een poosje hangen (maar het is hier warmer dan in de rest van Nederland)

Foto: ANP

Regen, regen en nog eens regen. De afgelopen dagen kwam de neerslag al met bakken uit de lucht. Maar voor wie dat helemaal zat is, is er slecht nieuws. Ook de komende dagen is het typisch herfstweer en blijf het nog flink plenzen. Wanneer het eindelijk stopt? ,,Er lijkt pas eind volgende week verandering in te komen.”

De afgelopen dagen was het weer niet om over naar huis te schrijven; het was nat, grijs en af en toe behoorlijk fris. Daar komt voorlopig geen verandering in, zegt WeerPlaza-meteoroloog Wilfred Janssen. ,,Vandaag is eigenlijk de beste dag. Ondanks dat er vrij veel bewolking is blijft het op de meeste plaatsen vandaag droog. Alleen in de meest zuidelijke regio’s valt er regen.”

In het weekend kunnen we opnieuw op flink wat regen rekenen, maar dan in het hele land. ,,Morgen begint het met regenen in het zuiden en daarna trekken de buien langzaam van zuid naar noord. Ruimte voor de zon is er niet echt. Met name in het zuiden en het noorden is het weer bijna kil te noemen. Met temperaturen van een graad of 12 is het ook best fris. In het noorden is het wat warmer, daar wordt het een graad of 18", zegt de weerman.

Volgende week

Ook na het weekend blijft het nat. Janssen: ,,Het lagedrukgebied waarin we nu zitten, blijft voorlopig nog in de buurt liggen. Gerust tot volgende week donderdag. Dus dat betekent tot die tijd veel bewolking, buien en af en toe een stevige wind. Pas tegen volgend weekend lijkt het beter te worden, maar het is nog te ver weg om te kunnen zeggen dat de zon dan weer terugkomt”, zegt Janssen.

Mocht je dit weekend nog buitenplannen hebben, is het volgens Janssen geen overbodige luxe om een paraplu of regenjas mee te nemen. ,,Of een wat dikkere jas, dat kan ook geen kwaad.”

Nieuws

Meest gelezen

menu