Reisadvies aangescherpt: heel Spanje en nieuwe delen Frankrijk op oranje

Foto: Hollandse Hoogte / ANP

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het advies voor reizen naar heel Spanje en nieuwe delen van Frankrijk op oranje gezet. Dat meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Het ministerie adviseert mensen alleen naar deze gebieden te reizen als dat echt noodzakelijk is. Vakantiereizen zijn niet noodzakelijk.

Spanje gaat geheel op oranje, inclusief de Canarische eilanden. Voor Frankrijk gaan een aantal nieuwe regio’s op oranje: Sarthe, Hérault en Alpes Maritimes. Ook het vorstendom Monaco kleurt straks oranje.

Voor het Verenigd Koninkrijk adviseert het departement stellig aan reizigers uit Aberdeen om bij terugkeer in Nederland 10 dagen in quarantaine te gaan.  

Verslechterde coronasituatie

De adviezen zijn aangescherpt vanwege ‘geconstateerde, verslechterde coronasituaties ter plekke'. De nieuwe adviezen gaan om middernacht in.

Het ministerie heeft wat betreft Spanje aan de Algemene Nederlandse Vereniging van Reisondernemingen (ANVR) laten weten dat het aantal besmettingen in dat hele land hoog is en in alle regio’s blijft stijgen. Ook zijn er steeds meer aanwijzingen (testen) dat meer reizigers uit Spanje terugkeren met besmettingen. 

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Coronavirus
menu