Reisorganisaties stoppen voorlopig nog niet met vakanties naar landen met code geel

Foto: ANP Foto: Koen van Weel

Reisorganisaties zijn niet van plan zomaar te stoppen met het aanbieden van vakanties naar landen met code geel. Daarmee slaan ze opmerkingen van premier Mark Rutte van afgelopen vrijdag in de wind. Die gaf toen aan dat hij het „onwenselijk” vindt dat buitenlandse vakantiereizen nog worden aangeboden.

Enkele dagen eerder gaf hij Nederlanders al een „dringend” negatief reisadvies voor reizen naar het buitenland tot half januari. Curaçao is een uitzondering op dat advies, zei Rutte nadrukkelijk.

De tegenstrijdige adviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken, dat reizen naar rode en oranje gebieden verbiedt en naar gele gebieden toestaat, en van Rutte, die erop blijft hameren niet te reizen, „ook niet naar gele gebieden”, veroorzaken verwarring.

Voorzitter Frank Oostdam van de reisbranchevereniging ANVR benadrukt dat Curaçao een uitzonderingspositie heeft en buiten het algemene negatieve reisadvies valt dat Rutte gaf. ,,Dat ligt anders voor de Canarische Eilanden, die hebben niet die uitzonderingspositie. Er is dus wel een duidelijk verschil tussen deze twee vakantiebestemmingen”, aldus Oostdam. Dat reisorganisaties vakanties blijven aanbieden naar Curaçao en Bonaire vindt de voorzitter begrijpelijk.

Nieuws

Meest gelezen

menu