Corona in Europa. Bijna nergens gaat het zo hard als in Nederland (en reizen wordt nu wel heel erg lastig). Bekijk hier de cijfers per land

Het reizen wordt er niet gemakkelijker op. Foto: ANP/Sem van der Wal

Bijna nergens in Europa is de opmars van het coronavirus zo sterk als in Nederland. Alleen België en Tsjechië deden het de afgelopen twee weken slechter.

Maar ook in de meeste andere Europese landen rukt het virus op.

Onderstaande grafiek toon de toename van het aantal besmettingen per 100.000 inwoners over de afgelopen twee weken in de landen van de Europese Unie, de Europese Economische Zone en het Verenigd Koninkrijk.

Kan ik nog wel reizen in Europa?

Dat kan nog steeds, maar je moet wel heel goed uitzoeken waar je aan begint. Nederland is vanwege de vele besmettingen een beetje het zwarte schaap van Europa. Veel landen zien de Nederlanders liever gaan dan komen.

Quarantaine

Vrijwel overal krijg je te maken met uiteenlopende maatregelen als een avondklok, een mondkapjesplicht, gesloten cafés en restaurants, een verplichte coronatest, beperkt openbaar vervoer en zelfs verplichte quarantaine. Tip: waar je ook heen gaat, neem sowieso een flinke stapel mondkapjes mee.

Raadpleeg de reiswijzers

- De Reiswijzer van de ANWB geeft reisadviezen voor de belangrijkste Europese vakantielanden.
- Op de website Nederland Wereldwijd vind je de reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Nieuws

Meest gelezen

menu