Zo kun je de culinaire wereld verkennen (want reizen in je hoofd en in de keuken is wél mogelijk)

Niets weerhoudt u van reizen in uw hoofd of in uw keuken. In eigen tuin, op het eigen balkon of in de kruidenpot achter het raam groeit allerlei lekkers om de culinaire wereld te verkennen. We geven een beetje hulp.

Kamperen, een picknick of een onderbreking van een middag in de natuur. Culinair historica Charlotte Kleyn heeft de reizende en etende mens in de geschiedenis onder de loep genomen.

Kamperen, een picknick of een onderbreking van een middag in de natuur. Culinair historica Charlotte Kleyn heeft de reizende en etende mens in de geschiedenis onder de loep genomen.

Gezouten spek en gedroogde peulvruchten; scheepsbeschuit of tweebak dat zo hard was dat je tanden erop braken; pap en slap bier: de opvarenden van de koggen die in de 15de eeuw de haven van Hanzestad Groningen uitvoeren hadden niet een bijster gevarieerd, laat staan smakelijk menu. Met een beetje mazzel vingen ze onderweg wat verse vis, maar meestal moesten ze het doen met steeds muffer wordende voorraden.

Nieuws

menu