Ruben (19) overleefde in 2010 als enige de vliegramp in Tripoli: zo gaat het nu met hem

Tien jaar geleden was Ruben wereldnieuws. Het toen negenjarig jongetje overleefde als enige van de 104 inzittenden een vliegtuigramp in de Libische hoofdstad Tripoli. Nu is hij een ‘gewone jongen’.

Portret van Ruben (tweede van rechts) op 10-jarige leeftijd, samen met zijn neef en zijn twee nichten op een hek in de Betuwse uiterwaarden. Dinsdag wordt herdacht dat tien jaar geleden in Libië de 103 andere inzittenden van het vliegtuig waarin hij zat omkwamen.

Portret van Ruben (tweede van rechts) op 10-jarige leeftijd, samen met zijn neef en zijn twee nichten op een hek in de Betuwse uiterwaarden. Dinsdag wordt herdacht dat tien jaar geleden in Libië de 103 andere inzittenden van het vliegtuig waarin hij zat omkwamen. Foto: ANP

De brandweerman ziet in de ravage een vliegtuigstoel waarop een jong manneke zit. Als hij nog eens goed kijkt ziet hij de borst van het jongetje bewegen. Hij bedenkt zich geen moment, snijdt de riemen los waarmee de jongen aan de stoel vast zit, legt hem in zijn auto en rijdt zo snel als hij kan naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis.

Nieuws

menu