Ruim 4.000 nieuwe besmettingen met corona. Bekijk hier de cijfers per gemeente over de afgelopen week in Drenthe, Groningen en de rest van Nederland

Meer dan 100.000 mensen lieten zich de afgelopen week testen op corona. Foto: ANP

De provincie Drenthe noteerde de afgelopen week 13 nieuwe besmettingen met corona, de provincie Groningen 74. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM.

De toename is het sterkst in de gemeenten Coevorden (11 nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners) en Delfzijl (77 nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners).

De kaart verbeeldt het aantal nieuwe besmettingen per 100.000 inwoners in de afgelopen 7 dagen. Klik op de gemeenten voor meer info. Je kunt in- en uitzoomen en de kaart verschuiven.

Periode: 12 tm 18 augustus. Het RIVM publiceert elk dinsdag een nieuwe update.

Drenthe en Groningen

In Drenthe tellen de gemeenten De Wolden, Westerveld en Hoogeveen verhoudingsgewijs de meeste mensen die besmet zijn of besmet zijn geweest met corona. In Groningen zijn dat de gemeenten Delfzijl, Groningen en Westerkwartier.

In Drenthe telt Borger-Odoorn relatief gezien de minste besmettingen. In Groningen is dat Loppersum.

Nederland

- De afgelopen week ontving het RIVM 4.013 nieuwe meldingen van besmetting met corona (23 minder dan een week eerder).
- Het aantal ziekenhuispatiënten met corona nam met 50 toe (12 meer dan een week eerder).
- Het aantal sterfgevallen steeg met 16 (7 meer dan een week eerder).

Iets meer getest

Ruim 102.000 mensen lieten zich de afgelopen week testen. Dat zijn er 3.500 meer dan een week eerder. Het percentage positieve testuitslagen bleef staan op circa 3,5.

Doordat lang niet iedereen wordt getest, liggen de werkelijke aantallen besmettingen en coronadoden hoger.

NB: de hierboven genoemde cijfers kunnen iets afwijken van de cijfers die de GGD Drenthe en de GGD Groningen zelf publiceren. Dat heeft te maken met de verwerkingstijd en met testresultaten die worden aangeleverd door andere organisaties dan de GGD.

Nieuws

Meest gelezen

menu