Rutte: Kabinet staat open voor andere ideeën dan die van het Outbreak Management Team

Minister-president Rutte. ANP

Het kabinet is bereid om te luisteren naar andere deskundigen dan die van het Outbreak Management Team (OMT) over wat de beste manier is om de coronacrisis te bestrijden. Dat zei premier Mark Rutte vanavond op een persconferentie.

Volgens Rutte is het logisch dat er kritiek is op het huidige coronabeleid. ,,We kunnen bij het nemen van beslissingen niet om de cijfers heen. Maar dat wil niet zeggen dat er maar een waarheid is over de beste manier om met gevolgen corona om te gaan. Daarom praten we ook buiten het OMT om met deskundigen.‘’ Volgende week gaan Rutte en minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) via een videoverbinding een sessie beleggen om ‘zo veel mogelijk goede ideeën te horen’.

Zoals verwacht maakte Rutte bekend dat dancings en nachtclubs voorlopig gesloten zullen blijven. ,,Het risico op besmetting is te groot‘’, zei hij. Hij wees erop dat de situatie in Nederland ‘niet alarmerend’is, maar dat we wel alert moeten blijven. ,,In sommige landen waar de situatie onder controle leek, zijn de besmettingscijfers in een paar weken tijd weer ontploft. Dat moet voor ons een waarschuwing zijn.’’

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Coronavirus
menu