Ruzie om mondkapje ontaardt in vechtpartij tijdens KLM-vlucht naar Ibiza (met filmpje)

Foto: ANP

Aan boord van een KLM-vliegtuig is afgelopen week een grote vechtpartij uitgebroken. Een passagier zou geweigerd hebben om een mondkapje te dragen, waarop een ruzie en vechtpartij volgden.

De beelden, die online zijn gezet, laten zien hoe er flink wordt gevochten.

Een passagier met een ontbloot bovenlijf lijkt de veroorzaker van alle ongeregeldheden te zijn, meldt AT5 . Hij draagt geen mondkapje, terwijl dat wel verplicht is aan boord van KLM-vluchten. Overigens is hij niet de enige passagier die geen mondkapje draagt. Volgens de plaatser van de beelden zou de passagier dronken geweest zijn.

Op het moment van het ontstaan van de vechtpartij roept een andere passagier: ‘Kappen, er zijn kinderen hiero’. Even later is te zien dat de passagier met het ontbloot bovenlijf door andere passagiers in het gangpad op de grond gedrukt wordt.

Arrestaties

Een woordvoerder van KLM bevestigt aan AT5 dat de vechtpartij heeft plaatsgevonden. Het toestel was op dat moment onderweg van Schiphol naar Ibiza. Bij aankomst op het eiland zijn twee passagiers gearresteerd. De woordvoerder benadrukt dat de veiligheid niet in gevaar is geweest.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Coronavirus
menu