Scholen schrappen schoolreisjes. Tieners krijgen geen boosterprik en zijn niet welkom bij trekpleisters in landen als Duitsland, Frankrijk en Italië

De boosterperikelen rond jongeren zorgen voor grote problemen met schoolreizen in zowel binnen- als buitenland. Doordat tieners niet geboosterd worden, zijn ze zeker in het buitenland niet welkom in trekpleisters, en dus schrappen scholen de unieke reizen voor hun scholieren.

Of dit jaar veel scholieren het Colosseum in Rome van dichtbij zullen bekijken, is zeer de vraag. Italië vraagt een booster bovenop een vaccinatie.

Of dit jaar veel scholieren het Colosseum in Rome van dichtbij zullen bekijken, is zeer de vraag. Italië vraagt een booster bovenop een vaccinatie. Foto: ANP/HH

„We hebben verschillende scholen die in april weg wilden al ’nee’ moeten verkopen en drie andere scholen die in maart of april weg wilden gaan, twijfelen of ze moeten annuleren”, vertelt Ellen Weijand van Travel Inventive. De Brabantse onderneming is specialist in schoolreizen en ziet dat opnieuw de bureaucratie roet in het eten gooit.

Probleem

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's