Slachterij Vion in Apeldoorn per direct gesloten, werknemers te dicht op elkaar in busjes

De politie heeft de entree van slachterij Vion in Apeldoorn afgegrendeld. Foto: Luciano de Graaf

Slachterij Vion in Apeldoorn is per direct afgesloten. Eerder op de dag zijn achttien busjes met arbeidsmigranten aangekomen bij het slachthuis.

De medewerkers waren op een onverantwoorde manier vervoerd. Zij zouden te dicht bij elkaar in de busjes hebben gezeten, zo meldt een woordvoerder van het ministerie van Landbouw.

Vrachtwagens en auto’s mogen het terrein niet meer op en af. Bij de ingang zijn hekken geplaatst. Bij de entree van de slachterij aan de Laan van Malkenschoten zijn agenten en handhavers aanwezig. Een rijstrook is afgesloten.

Politiewoordvoerder Jennifer Schoorlemmer laat weten dat het een gemeente-aangelegenheid is. ,,Wij zijn er slechts ter ondersteuning van de gemeente.’’ Een woordvoerder van de gemeente Apeldoorn laat weten dat de gemeente later op de middag met een reactie komt op de actie bij de slachterij.

Besmettingen

Slachthuis Vion ligt al enkele dagen onder een vergrootglas vanwege zieke werknemers bij een vestiging in Groenlo. Op die locatie bleken 147 van de 657 medewerkers positief getest op het coronavirus. Na een uitbraak van het coronavirus in de slachterij in de Achterhoek, sloot de veiligheidsregio de deuren van de fabriek om verdere verspreiding te voorkomen. Twintig werknemers van een vestiging in het Duitse Emmerich waren eveneens ziek geworden.

Bij de vestiging in Apeldoorn zijn 531 medewerkers werkzaam. Het bedrijf liet maandag weten de werktijden verder te verruimen om de kans op onderling contact tussen groepen collega’s te verkleinen. Verder komen er ruimere bussen die de medewerkers, veelal arbeidsmigranten, naar de locaties vervoeren. Medewerkers zouden nu in te grote aantallen in kleine busjes naar het werk komen waardoor 1,5 meter afstand houden niet gaat.

Nieuws

Meest gelezen

menu