Stakende buschauffeurs, met een booster naar het buitenland, en keert Vandaag Inside nou terug? Dit is het belangrijkste nieuws van woensdag 11 mei | dagoverzicht

Dagoverzicht woensdag 11 mei 2022.

De laatste tuinman van Weiwerd, Boer Evert, Pussy Riot en de Friese manager van S10. Dit is het belangrijkste nieuws van vandaag dat je (mogelijk) hebt gemist.

Wil jij deze zomer op vakantie naar het buitenland?

Check dan heel goed welke coronavaccinaties je nodig hebt. Zonder de juiste prikken ben je lang niet overal welkom. De Europese Unie heeft het gebruik van het coronareisbewijs (DCC) met een jaar verlengd, maar elk land gaat daar anders mee om.

Het ene land kent helemaal geen inreisbeperkingen meer, het andere land verlangt nog altijd een coronabewijs. Soms verschillen de regels zelfs per regio en bovendien veranderen ze om de haverklap. Wil je op de hoogte blijven, check dan deze website van de ANWB. Daar vind je de coronaregels per land. De ANWB werkt de informatie voortdurend bij.

Alles over een booster halen in Groningen en Drenthe is hier te lezen , inclusief informatie over prikangst, een afspraak maken of wat wordt aangeraden voor kinderen en ouderen.

Meer nieuws uit Drenthe is hier te lezen .

Dit is de laatste tuinman van spookdorp Weiwerd

Koen Köllers geboorteplaats Weiwerd bij Delfzijl moest plaatsmaken voor industrie. Nadat de meeste bewoners uit het wierdedorp waren vertrokken, legde Köller er een tuin aan. Wat brengt hem terug naar dit verlaten stuk grond?

Volgens de toenmalige plannen zou de hele wierde opgeslokt worden door het industriegebied rond de haven van Delfzijl, evenals de naburige dorpen Oterdum en Heveskes. Maar zover is het nooit gekomen .

Meer lezen over Groningen? Dan kan hier .

Soap en verwarring rondom plotselinge terugkeer Vandaag Inside

Terwijl Johan Derksen woensdag bevestigde dat het programma vanaf volgende week weer te zien is op SBS6, laat Talpa in een reactie weten dat Derksen voor zijn beurt heeft gesproken.

Volgens Talpa is er zondag een goed gesprek geweest met de mannen, maar: „De berichtgeving met betrekking tot een terugkeer van het programma Vandaag Inside op SBS6 is voorbarig. We hebben afgelopen zondag een goed gesprek gehad met de mannen om in alle rust terug te kijken op de afgelopen weken en hetgeen gebeurd is. Zodra er meer nieuws te melden is komen we hier vanuit SBS6 op terug”, laat een woordvoerder weten.

Presentator Wilfred Genee houdt zich afzijdig en laat weten graag door te verwijzen naar „ onze woordvoerder Johan Derksen .”

Meer cultuur? Klik hier

Automobilist ramt auto met kind tijdens ruzie bij McDonalds in Meppel

Een fikse ruzie bij de McDonalds aan Blankenstein in Meppel zaterdagavond. Een automobilist ramt een andere auto waarin een kind zat. De politie stelt een onderzoek in. Aangiftes over dit incident zijn echter nog niet gedaan.

De restaurantmanager van de fastfoodketen in Meppel denkt dat het mensen zijn die elkaar kennen. ,,Ze bestelden wat en kregen ruzie met elkaar. Het was echt raar, ze stonden gewoon te wachten en toen reed de ene auto ineens op de andere auto in.”

Het personeel van de McDonalds ging buiten kijken en zag bloed op de grond liggen. Een omstander filmde het voorval , waar de politie nu mee aan de slag gaat.

We zijn veel meer geld kwijt in de supermarkt

De inflatie blijft hoog. De energieprijzen gingen in april iets naar beneden, maar voeding is een stuk duurder. Bekijk in deze grafiek voor welk eten en drinken je meer moet betalen in de winkel.

Met name verse producten zijn duurder geworden in de afgelopen maand. Een aantal bewerkte producten werd daarentegen goedkoper.

Alles bij elkaar betalen we deze maand 2 procent meer voor al ons eten en drinken (ten opzichte van vorige maand). Als je kijkt naar het verschil met vorig jaar, dan werd nagenoeg alles duurder (in totaal 8,4 procent).

Zin in meer economisch nieuws? Dat hebben we hier voor je .

Verder in het nieuws:

Aanrader van de redactie

S10 glorieerde bij de halve finale van het Eurovisie Songfestival. Haar manager Froukje Bouma, Friezin uit Appingedam, stond in de green room op de banken, Nederlandse vlag in de hand.

,,Het is echt een achtbaan aan emoties! Echt onbeschrijfelijk om dit mee te maken.” Froukje Bouma weet ook niet wat haar overkomt. Dat haar pupil het tot Nederlandse afvaardiging naar het Eurovisie Songfestival zou schoppen, dat was al een heel ding, maar ze deed het ook nog eens heel goed in de halve finale, dinsdagavond.

En dat bracht ook Bouma op de banken. Op naar de finale .

Gewoon lekker al het nieuws lezen? Dat kan via deze link !

Nieuws

Meest gelezen

menu