Steunpakket met 3,7 miljard uitgebreid, grotere tegemoetkoming horeca

Wouter Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid), Wopke Hoekstra (Financiën) en Eric Wiebes (Economische Zaken) zijn verantwoordelijk voor de steunpakketten. Vanochtend maakten zij aanpassingen bekend.

Wouter Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid), Wopke Hoekstra (Financiën) en Eric Wiebes (Economische Zaken) zijn verantwoordelijk voor de steunpakketten. Vanochtend maakten zij aanpassingen bekend. Foto: EPA

Het kabinet trekt nog eens 3,7 miljard euro extra uit voor de aanpassing van het steunpakket voor banen en economie. Eerder aangekondigde versoberingen zijn van de baan en bedrijven met grote omzetverliezen krijgen een grotere tegemoetkoming in hun vaste lasten (TVL).

Bedrijven die op dit moment helemaal geen omzet hebben omdat ze vanwege corona dicht zitten krijgen maximaal 70 procent van hun vaste lasten helemaal vergoed. Als er nog wel wat omzet is, volgt een lagere vergoeding. De verruiming van de TVL geldt voor het gehele vierde kwartaal van 2020 en het eerste kwartaal van 2021 en gaat  met terugwerkende kracht in.

Een klein lichtje

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's