Straks vier weken wachten op vaccinatiebewijs corona na prik met Janssen. Rutte: 'Iets meer inwerktijd nodig'

Wachttijd na Janssen-prik wordt verlengd naar vier weken. ANP

Wie het coronavaccin van Janssen heeft gehad, wordt vanaf 14 augustus pas na vier weken gezien als volledig gevaccineerd, meldt premier Mark Rutte maandag.

Tot dusver duurde het twee weken voordat iemand die was geprikt met Janssen een groen vinkje kreeg in de CoronaCheck-app. Het vaccin heeft volgens de demissionaire premier 'iets meer inwerktijd nodig'.

Werkzaam

Het duurt even voor de regel ingaat 'omdat het juridisch inregelen vereist', aldus Rutte. De CoronaCheck-app is nog niet aangepast voor mensen die voor 14 augustus het Janssen-vaccin krijgen of het al hebben gehad. Wel vraagt Rutte deze mensen zich voor het verstrijken van de vier weken 'zo op te stellen alsof het vaccin nog niet volledig werkzaam is'.

Dansen met Janssen

In eerste instantie konden mensen die waren geprikt met Janssen direct een groen vinkje krijgen in de Coronacheck-app. Hugo de Jonge noemde dat 'dansen met Janssen'. Toen het aantal coronabesmettingen begin juli snel begon te stijgen, werd het interval tussen de prik en het vinkje opgehoogd naar twee weken.

Nieuws

Meest gelezen

menu