Strooien zit er voorlopig op: Rijkswaterstaat is zo'n 120 miljoen kilo zout armer (maar geen zorgen: er is nog genoeg over)

Voorlopig is er nog voldoende strooizout bij RWS, dat de zoutberg van 200 miljoen kilo de afgelopen dagen zag slinken tot zo’n 80 miljoen kilo.

Voorlopig is er nog voldoende strooizout bij RWS, dat de zoutberg van 200 miljoen kilo de afgelopen dagen zag slinken tot zo’n 80 miljoen kilo. Foto: ANP

Rijkswaterstaat (RWS) heeft nog een kleine 80 miljoen kilo over van de zoutberg van 200 miljoen kilo die voorafgaand aan het winterseizoen klaarstond om de wegen ijs- en sneeuwvrij te houden. Omdat er in het hele land vrijwel geen neerslag meer valt en het de komende dagen alleen maar hard vriest, hoeven de strooiwagens de weg niet meer op.

Drukker is RWS met de schade die in het hele land ontstaat aan de wegen door de vorst en die direct gerepareerd moeten worden. Daardoor zijn er woensdagochtend behoorlijk wat files ontstaan met een totale lengte van om en nabij de 180 kilometer. Onder meer op de A1, A15, A27, A28, A50 en A58 was het raak en stonden automobilisten stil. Sommige een paar minuten, maar de grootste pechvogels langer dan een uur.

Scheurtjes

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's