Supermarkten Albert Heijn in weken voor kerst open tot middernacht: 'Doe je aankopen voor de feestdagen gespreid'

Een medewerkster van de Albert Heijn desinfcteert een winkelkarretje in de supermarkt. Foto: Frank de Roo

Albert Heijn is in de weken voor kerst geopend tot middernacht. Doe je aankopen voor de feestdagen gespreid, drukt Albert Heijn-topvrouw Marit van Egmond haar klanten op het hart.

De meeste Nederlanders vieren wel Kerstmis, maar doen dat dit jaar een beetje anders dan andere jaren. ,,We zien in ons jaarlijkse klantenonderzoek dat mensen erg naar kerst uitzien en ze zijn er al eerder mee bezig dan normaal", zegt Marit van Egmond in een digitale persconferentie in een kerstdecor op het hoofdkantoor van AH in Zaandam. ,,Mensen gaan het vaker vieren en we zien dat veel mensen meer tijd in de keuken willen doorbrengen om van het samenzijn iets bijzonders te maken."

Gespreid boodschappen doen

De kerstperiode is een van de drukste tijden van het jaar voor Albert Heijn. De supermarktketen gaat klanten zoveel mogelijk stimuleren om gespreid boodschappen te doen. Daarom zijn op de drukke dagen voor kerst circa 250 winkels tot middernacht open. ,,Dat gaat vooral om winkels die nu tot 22.00 uur 's avonds open zijn", aldus Van Egmond. ,,Op eerste kerstdag zijn 645 winkels van Albert Heijn open. Op tweede kerstdag zijn dat er 914. Op nieuwjaarsdag zullen opnieuw 645 winkels open zijn.”

Nieuws

Meest gelezen

menu