TUI haalt ruim 500 vakantiegangers uit Aruba na aanscherping reisadvies vanwege vele nieuwe besmettingen met corona

TUI Nederland haalt 526 reizigers terug van Aruba na de aanscherping van het reisadvies naar code oranje. Foto: ANP

TUI Nederland haalt 526 reizigers terug van Aruba na de aanscherping van het reisadvies naar code oranje. Er vertrekt over vier dagen een extra vlucht naar Aruba om de vakantiegangers terug te halen.

De reisorganisatie zegt dat het voor het merendeel gaat om reizigers die geen pakketreis hebben geboekt, maar alleen een vliegticket. ,,We informeren hen zo snel mogelijk over het aangepaste reisadvies en dat wij hen terug gaan brengen naar Nederland”, aldus TUI in een reactie op het aangescherpte reisadvies.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft het reisadvies zaterdag opgeschaald van code geel naar code oranje. Niet-noodzakelijke reizen naar Aruba worden wegens het snel stijgende aantal coronabesmettingen op het eiland afgeraden. Wie uit Aruba terugkeert in Nederland krijgt het dringende advies veertien dagen in thuisquarantaine te gaan.

Repatriëringsvlucht

TUI zegt de reizigers terug te halen naar Nederland op de regulier geplande vluchten van zondag 9 en dinsdag 11 augustus. Een extra repatriëringsvlucht wordt ingezet op woensdag 12 augustus.

Op Aruba zijn vrijdag 133 nieuwe coronabesmettingen geregistreerd. Daardoor kwam het aantal actieve besmettingen op het eiland met ongeveer 100.000 inwoners op 293, bijna allemaal in de afgelopen vijf dagen vastgesteld. Op het eiland geldt daarom een samenscholingsverbod. Groepen van meer dan vier mensen kunnen door de politie uit elkaar worden gehaald.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Coronavirus
menu