Teleurstelling na verhoor drie deskundigen in zaak Nicky Verstappen: extra duidelijkheid waarop iedereen in de rechtbank hoopte, bleef uit

Familie Nicky Verstappen twijfelt over spreken bij hof

Familie Nicky Verstappen twijfelt over spreken bij hof ANP

Het oproepen van drie deskundigen in het hoger beroep van de zaak Nicky Verstappen heeft niet de extra duidelijkheid gebracht waarop iedereen hoopte. De ultrakorte samenvatting van het urenlange verhoor is dat geen van de drie deskundigen met honderd procent zekerheid kan vaststellen dat de 11-jarige jongen in 1998 seksueel is misbruikt. En ook niet op welke manier hij om het leven is gekomen.

Patholoog-anatoom Gert van Ingen verrichtte in 1998 de sectie op het lichaam van Nicky. Hij leunde tijdens zijn verhoor vooral op zijn aantekeningen van 23 jaar geleden. Destijds constateerde hij dat er geen sprake was van puntbloedingen die kunnen duiden op verstikking als doodsoorzaak. Maar daarmee valt niet uit te sluiten dat de jongen wel degelijk door „belemmering van de ademhaling” om het leven kwam, zegt hij. Dat laat lang niet altijd sporen - zoals puntbloedingen - na.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's