Televisiekijken bij Ziggo wordt volledig digitaal. Kijk jij nog analoog? Omschakelen kost niets. Lees hier wat de voordelen zijn

Foto: Shutterstock

Ziggo stopt volledige met analoge televisie. Alles wordt digitaal. Dat gebeurt stapsgewijs per regio. Op 29 september is Zuidwest-Drenthe aan de beurt.

Kijk jij nog analoog? Lees hier hoe je nu al kunt omschakelen naar digitaal en wat de voordelen zijn.

Wat is er aan de hand?

Ziggo beëindigt de analoge tv-uitzendingen stapsgewijs per regio. Inmiddels is het analoge signaal bij 2,5 miljoen van de 4 miljoen klanten afgeschakeld.

Wanneer komt het Noorden aan de beurt?

De regio Uithuizen, Groningen, Assen, Beilen kijkt sinds vorig jaar volledig digitaal. De regio Leeuwarden, Drachten, Heerenveen doet dat sinds dit voorjaar. Nu is de regio Hoogeveen, Meppel, Steenwijk, Ommen aan de beurt. Later volgen nog Oost-Groningen en Zuidoost-Drenthe.

Hoe weet ik of ik analoog of digitaal kijk?

Zet je toestel op kanaal 14. Zie je hier Ziggo Sport? Dan kijk je digitaal. Doe de check op al jouw toestellen.

Kan ik al omschakelen of moet ik wachten tot Ziggo mijn analoge signaal beëindigt?

Je kunt nu al omschakelen. Doorloop het stappenplan op deze website .

Is mijn toestel wel geschikt voor digitale televisie?

Toestellen die jonger zijn dan 10 jaar hebben doorgaans een ingebouwde digitale ontvanger. Heeft jouw toestel die niet? Dan geeft Ziggo er een in bruikleen (als je voor 1 juli 2018 al klant was). Je krijgt er maximaal drie. De eerste is gratis, de volgende twee kosten 29,95 euro per stuk.

Waarom zou ik overschakelen van analoog naar digitaal?

De beeldkwaliteit wordt beter en je krijgt er vijftien zenders bij. Denk ook aan Ziggo Go. Met deze app kun je op je smartphone, tablet en laptop televisie kijken in de 28 lidstaten van de Europese Unie, plus 8 landen buiten de EU.

Wordt mijn abonnement duurder als ik overstap op digitaal?

Nee, het abonnement blijft even duur. Je gaat pas meer betalen als je je abonnement wilt uitbreiden met extra diensten en pakketten. Voor interactieve tv heb je een interactieve decoder nodig.

Kan ik nog wel programma’s opnemen als ik overstap op digitaal?

Dat ligt aan je opnameapparatuur. Niet alle apparaten kunnen overweg met het digitale signaal. De kans bestaat dat je een nieuwe recorder moet aanschaffen.

Nieuws

Meest gelezen

menu