Tien wereldsterren tijdens de Super Bowl

Beyonce verovert Super Bowl met optreden

Veel mensen zullen 7 februari al op één oor liggen, maar de echte fans zitten klaarwakker voor de televisie. De 50ste editie van de Super Bowl barst zondagnacht, Nederlandse tijd, los.

De American Football finale wordt elk jaar in februari in de Verenigde Staten georganiseerd. Tijdens de wedstrijd nemen de kampioenen van de twee professionele competities, American Football Conference en National Football Conference, het tegen elkaar op. Dit jaar staan de Denver Broncos tegenover de Carolina Panthers. De wedstrijd wordt gespeeld in Santa Clara, Californië .

De Super Bowl is veel meer dan alleen een sportevenement. De grote finale is één van de best bekeken televisieprogramma's in de VS. Bedrijven leggen miljoenen dollars neer om hun reclame te vertonen tijdens de uitzending. Volgens het AD kost een reclame tijdens de Super Bowl gemiddeld zo'n 4 miljoen euro. Dat komt neer op ruim 100.000 euro per seconde.

En er treden elk jaar wereldsterren op. Dit jaar zal Lady Gaga bij aanvang het volkslied ten gehore brengen en zullen Beyoncé, Bruno Mars en Coldplay tijdens de pauze, de zogenaamde halftime, optreden. Dat duurt niet langer dan een kwartier, maar de artiesten pakken altijd groots uit.

We hebben de halftime-optredens van de afgelopen jaren op een rij gezet:

Katy Perry - 2015

Bruno Mars - 2014

Beyoncé - 2013

Madonna - 2012

Black Eyed Peas - 2011

The Who - 2010

Bruce Springsteen - 2009

Tom Petty - 2008

Prince - 2007

Rolling Stones - 2006

Nieuws

Meest gelezen

menu