Tjokvolle hotels, minder lege winkelpanden en het einde van een sporttraditie | dagoverzicht donderdag 9 juni

Dagoverzicht donderdag 9 juni 2022.

Hotels in Groningen zitten in de week van 18 tot en met 26 juni tsjokvol. De leegstand in de binnenstad van Assen is de afgelopen vier jaar gedaald van 22 naar 17,5 procent. En de internationale veldrit van Gieten behoort niet langer tot het Superprestige-circuit. Dit is het nieuws dat je vandaag (mogelijk) hebt gemist.

Greenday, Guns N’ Roses en de TT in één week? Hotels in Groningen zitten tjokvol

Een nachtje toeven in Groningen in de week van 18 tot en met 26 juni? Een hotelletje boeken voor precies die periode? Dat wordt niet eenvoudig. Door stijf op elkaar geplande evenementen is het druk in het Noorden. Misschien wel iets te druk zelfs.

ProRail liet controle op onderhoud aan spoor op z’n beloop

Op een late zondagavond in juni 2021 ontspoorde op weg naar Roodeschool een trein van Arriva. De trein zakte bij het verlaten van het Hoofdstation in Groningen weg tussen de rails. Het spoor was er al jaren niet in orde, is gebleken uit diepgaand onderzoek van ProRail. Reden voor de spoorwegbeheerder z’n onderhoudsregime aan te passen.

Al het nieuws uit Groningen lezen, klik hier .

Minder lege winkelpanden in binnenstad van Assen

De leegstand in de binnenstad van Assen is de afgelopen vier jaar gedaald van 22 naar 17,5 procent. De daling is dus ingezet, maar het doel om onder het landelijk gemiddelde uit te komen is bij lange na nog niet gehaald. Dat percentage ligt namelijk op 6,8 procent.

Drentse boeren kijken met angst en beven naar vrijdag

Bang, boos, murw, maar ook strijdvaardig. Ieder op hun eigen manier leven Drentse boeren toe naar vrijdag. Het kabinet maakt dan naar alle waarschijnlijkheid bekend hoe het de stikstofproblematiek wil aanpakken. Rigoureus voor boeren, zo blijkt uit uitgelekte stukken. ‘Drentse boeren zitten al snel in de buurt van natuur.’

Meer nieuws uit Drenthe? Hier .

Belgen laten Gieten als een baksteen vallen

De internationale veldrit van Gieten, een begrip in de wielerwereld, behoort niet langer tot het Superprestige -circuit. De Drenten voelen zich aan het lijntje gehouden door de Belgische organisatie Flanders Classics en hebben de banden verbroken. ‘Bij ons leeft het gevoel dat wij als speelbal zijn gebruikt.’

Donar en Leiden strijden om eerste BNXT-titel

Groningens basketbaltrots Donar staat in de finale van de BNXT League. Tegenstander in de eindstrijd van deze nieuwe grensoverschrijdende competitie, met de beste clubteams van Nederland en België, is ZZ Leiden. De eerste wedstrijd is donderdagavond in Martiniplaza in Groningen (aanvang 20.00 uur).

Al het sportnieuws lezen? Klik hier .

Hello Festival in Emmen mag weer los

Het Hello Festival in Emmen mag weer los. Het festival is teruggebracht naar één dag (zaterdag 11 juni) en op het affiche prijken namen als Europe, Dolly Dots, OMD, Marky Ramone, Bökkers en Henk Wijngaard. Voor het jongere publiek zijn de populaire artiesten Antoon en Flemming opgetrommeld.

Meer cultureel nieuws? Hier klikken .

Waar gaat het heen met de benzineprijs?

De benzineprijs steeg woensdag tot recordhoogte. Het verbaast Machiel Mulder, hoogleraar energie-economie van de Rijksuniversiteit Groningen, niet. Sterker nog, hij echt het zelfs niet uitgesloten dat de prijs voor een liter benzine richting 4 euro gaat. ‘Theoretisch is dat zeker mogelijk’, zegt hij.

Meer economie? Klik hier.

Hoe verloopt de oorlog in Oekraïne?

Ruim drie maanden sinds de inval in Oekraïne wordt er nog altijd hevig gevochten, met name in het oosten van het land. Dagelijks komen vele burgers en militairen om het leven. Een einde van het bloedige conflict lijkt nog lang niet in zicht. Volg de actuele ontwikkelingen over de oorlog in Oekraïne in ons liveblog .

Verder in het nieuws

  • De bezoekers van The End Karaokebar in Groningen werden woensdagavond getrakteerd op een spontaan en superintiem miniconcert van Beth Hart

  • Vrouw uit Assen verduistert als penningmeester ruim 20.000 euro van basisschool De Lichtbaak en stichting Budget Support

  • Grandcafé Koning en restaurant De Caenerij in Bedum moeten na 43 jaar zonder uitbater Gerrit Koning stellen

  • Hoe krijgt het OV-bureau reizigers terug in de bus? ‘Het is kiezen uit drie kwaden’, zegt Philip Broeksma, wethouder in Groningen en lid van het dagelijks bestuur van het OV-bureau Groningen Drenthe

  • In het voormalige asielzoekerscentrum De Grenshof in Bellingwolde worden toch weer vluchtelingen opgevangen

  • Huisjeseigenaren van camping Meerzicht aan het Leekstermeer protesteren in Den Haag tegen ‘roofinvesteerders’

  • Ouders die denken dat ze hun kind ‘verantwoord’ kunnen leren drinken hebben het volgens het Trimbos-instituut mis

  • Kogel gevonden in boekhandel aan Overwinningsplein in Groningen

Aanrader van de redactie

Honderdduizenden huishoudens komen in de financiële problemen door de hoge prijzen voor energie, voedsel en brandstof. Waar in januari 2021 al ongeveer een half miljoen huishoudens niet konden rondkomen, komen daar tot eind 2023 nog eens 170.000 tot 650.000 bij. Dit blijkt uit een doorrekening van het Centraal Planbureau (CPB).

Meer nieuws uit jouw woonplaats? Ga naar dvhn.nl/mijn-nieuws

Nieuws

menu