Totaal aantal coronapatiënten in ziekenhuizen licht gedaald

Totaal aantal coronapatiënten in ziekenhuizen nauwelijks gedaald ANP

Het aantal patiënten dat met corona in het ziekenhuis ligt is vrijdag met 4 gedaald ten opzichte van een dag eerder, zo valt op te maken uit de meest recente cijfers van het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding (LCPS). In totaal liggen er nu nog 1584 coronapatiënten in een ziekenhuis.

Op de intensive cares steeg het aantal Covidpatiënten wel met 11, naar het totaal van 179. Deze stijging is de hoogste sinds 8 februari, toen er op deze afdeling 12 mensen bijkwamen. Op de verpleegafdelingen liggen nu 1405 coronapatiënten, 15 minder dan donderdag.

 

In de afgelopen 24 uur werden er 180 nieuwe coronapatiënten binnengebracht op de verpleegafdelingen. Op de ic's ging het om 16 nieuwe opnames.

Patiënten die om een andere reden worden opgenomen dan corona, maar wel toevallig positief testen op het virus, tellen ook mee in de dagelijkse ziekenhuiscijfers. Het LCPS maakt met zijn rapportage geen onderscheid in patiënten die mét of dóór corona zijn opgenomen. RIVM-directeur Jaap van Dissel zei afgelopen week dat op dat moment 80 procent in het ziekenhuis ligt vanwege corona.

Nieuws

menu