Strafrechtadvocaat Bénédicte Ficq verdedigt 'beruchte' criminelen. Anno 2021 heeft ze haar vizier gericht op Tata en straks misschien Schiphol. Waarom?

Bénédicte Ficq is een van de bekende strafrechtadvocaten van Nederland. Ze verdedigt ’beruchte’ criminelen. Inmiddels is ze óók bekend als advocaat van slachtoffers. Slachtoffers van de tabaksindustrie bijvoorbeeld. „De CEO’s van deze bedrijven zijn bijna gewetenlozer dan sommige verdachten die ik bijsta in de rechtszaal.” Anno 2021 heeft ze haar vizier gericht op Tata en straks misschien ook op Schiphol.

Bénédicte Ficq.

Bénédicte Ficq. FOTO ANP

Heeft Bénédicte Ficq niet gewoon haar handen al vol aan haar ’normale’ werk als raadsvrouw in de strafzaken die ze met haar kantoor aanneemt? Wat drijft haar om het handelen van grote industrieën en hun invloed op de gezondheid van mens en natuur aan de kaak te stellen? Over Tata zegt ze: „Het is niet de bedoeling dat die tent dicht gaat, maar wel dat Tata schoon wordt. En dat ze ophouden met het vergiftigen van de mensen die er naast wonen.”

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's