De stationsrestauratie, het karretje dat door de trein ging en nog veel meer: Iedereen heeft wel wat met eten in de trein (en daarom is er een tentoonstelling over gemaakt)
Van luxe tiengangendiners in de Oriënt-Express tot een nierbroodje in de stationsrestauratie. Treinen en eten zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Fijn dat daar nu een tentoonstelling over is gemaakt.

De bar in de Rheingold-trein. Foto's: Collectie Spoorwegmuseum
Oktober, 1986. Op het station van Moskou staat rond middernacht de Rode Pijl te wachten in een wolk van stoom. Die is niet afkomstig van de locomotief, maar van de kolengestookte samowars die in elk rijtuig het hete water voor de thee laten koken.
Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.
Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!
Abonnement
PREMIUM -50%
Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week
Upgrade (optioneel)
Digitale krant
- Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
- Ma t/m za de krant online lezen
- Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's