Tussen dinsdagochtend en woensdagochtend zijn 2155 nieuwe coronagevallen vastgesteld

. Foto: ANP/ Hollandse Hoogte

Tussen dinsdagochtend en woensdagochtend zijn 2155 nieuwe coronagevallen doorgegeven aan het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM).

Door een technische storing heeft het instituut niet alle gegevens gekregen en de cijfers zijn daardoor misschien ”een onderrapportage van het werkelijke aantal meldingen”.

Het cijfer is wel vergelijkbaar met de vorige dagen. Ook toen waren er ruim 2000 positieve tests.

Iets minder dan 2500 positieve tests per dag

Het RIVM heeft in de afgelopen zeven dagen 17.365 meldingen van positieve tests gekregen, gemiddeld iets minder dan 2500 per dag. Dat is het laagste niveau sinds 8 juli, aan het begin van de huidige golf. Dat gemiddelde daalt de laatste week minder snel dan in de weken ervoor.

In Amsterdam zijn 194 inwoners positief getest en in Rotterdam 136. Daarna volgen Den Haag (56), Almere (52), Zaanstad (35) en Utrecht (34). In 58 gemeenten was er geen elke positieve test en dat is het hoogste aantal sinds 6 juli.

Aantal sterfgevallen loopt op

Het aantal sterfgevallen loopt nog steeds op. In de afgelopen 24 uur kreeg het RIVM bericht dat negen coronapatiënten zijn gestorven. Het gaat om drie mensen uit Nijmegen, twee mensen uit Den Haag en twee uit Purmerend, en verder om inwoners van de gemeenten Amsterdam en Laren. Dat hun overlijden nu is geregistreerd, wil niet zeggen dat ze in de afgelopen dag zijn overleden, omdat het soms een tijdje duurt voor het overlijden is gemeld.

In de afgelopen week zijn 48 sterfgevallen door corona geregistreerd, gemiddeld bijna zeven per dag, het hoogste niveau sinds 9 juni.

Nieuws

Meest gelezen

menu