Twee botsingen in file achter gekantelde vrachtwagen op A7

FOTO KAPPERS MEDIA

In een file op de A7, ter hoogte van Beetsterzwaag, zijn vrijdag nog eens twee ongevallen gebeurd. Een bestelbusje botste achterop een auto en even later kwamen meerdere personenauto’s met elkaar in botsing.

De bestuurder van het bestelbusje had te laat door dat het verkeer voor hem langzaam reed, vermoedelijk had het andere ongeval dezelfde oorzaak. De bestuurster van de auto waarmee het bestelbusje in botsing kwam, is met nek- en rugklachten meegenomen naar het ziekenhuis. Bij het andere ongeval raakte zover bekend niemand gewond.

Er komt een berger ter plaatse om de beschadigde voertuigen af te slepen.

De file is vrijdagochtend vroeg al ontstaan, toen er een vrachtwagen overdwars op de weg kwam te liggen. De A7 is daardoor nog enige tijd afgesloten en verkeer wordt via de afrit bij Beetsterzwaag geleid, dat zorgt voor een file, die de bestuurder van het bestelbusje dus niet had opgemerkt.

Later op de middag vond er ook nog een kop-staartbotsing plaats op Het Zuid in Drachten, een weg waar veel zogenoemd sluipverkeer langs komt nu de A7 bij Drachten afgesloten is. Beide auto’s raakten fors beschadigd. De politie regelde tijdens het afhandelen van het ongeval het verkeer. Een bergingsbedrijf zal de auto’s afslepen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
112 nieuws
menu