Twee derde van alle coronapatiënten verliest de reuk en proeft daardoor minder: met deze tips geniet je toch van je eten (plús twee recepten)

Reuk- en smaakverlies door corona. Zo’n twee derde van de (ex-)patiënten lijdt eraan. Toch valt er nog best wat te genieten aan tafel, zeggen koks Joke Boon en Pierre Wind. ,,Creëer damp als je een gerecht op tafel zet.’’

Reuk bepaalt voor zo'n 90 procent de smaak.

Reuk bepaalt voor zo'n 90 procent de smaak. Foto: Shutterstock

Plotseling reukverlies treft veel coronapatiënten. ,,Het is een van de beste voorspellers van corona", aldus Sanne Boesveldt, hoofddocent humane voeding en gezondheid aan de Wageningen University. Uit de enorme database die is aangelegd sinds de wereldwijde uitbraak blijkt dat zo'n 60 tot 70 procent van de mensen die een besmetting opliepen ook de reuk kwijtraakte.

Nieuws

Meest gelezen

menu