Universitaire ic-afdelingshoofden tekenen verklaring over zorgelijke coronasituatie

Foto: ANP

Acht verschillende afdelingshoofden van de universitaire intensivecareafdelingen, onder wie Peter van der Voort van het UMCG, hebben zondag een verklaring opgesteld waarin ze de zorgelijke situatie omtrent de coronapandemie ondertekenen.

De boodschap die de afdelingshoofden willen brengen is de oplopende coronabesmettingen tegengaan. „De vraag om ic-capaciteit zal de komende weken (te) groot worden. Wij vrezen dat we onze verantwoordelijkheid niet meer kunnen waarmaken en niet meer iedereen de juiste ic-zorg, zals we dat gewend waren, kunnen geven”, schrijven zij in hun boodschap op Twitter.

Oplopende besmettingen

De afgelopen weken nam het aantal coronapatiënten in de ziekenhuizen opnieuw toe. Er liggen zondag 1122 coronapatiënten in het ziekenhuis, zaterdag waren er 1042 patiënten die werden behandeld wegens Covid-19, de ziekte die door het coronavirus wordt veroorzaakt.

Het gemiddelde aantal positieve coronatests nam afgelopen zeven dagen ook verder op. Het gemiddelde over zeven dagen loopt ook verder op. In de afgelopen zeven dagen zijn gemiddeld dagelijks 7088 besmettingen vastgesteld, zaterdag lag het weekgemiddelde nog op 6815 besmettingen.

Met de verklaring roepen de acht universitaire afdelingshoofden de Nederlander op om alles te doen om het aantal besmettingen sterk te verminderen. Daarin spraken ze ook het kabinet en de Tweede Kamer aan.

Nieuws

Meest gelezen

menu