Er is een coalitieakkoord! VVD, D66, CDA en ChristenUnie worden het eens na langste kabinetsformatie ooit

VVD, D66, CDA en ChristenUnie eens over coalitieakkoord ANP

De leiders van VVD, D66, CDA en ChristenUnie zijn het maandagavond eens geworden over een onderhandelaarsakkoord voor een nieuw kabinet. Dat melden de informateurs na opnieuw urenlang overleg tijdens de langste kabinetsformatie ooit. Het is ruim 38 weken geleden dat er verkiezingen waren voor de Tweede Kamer.

De fracties van de vier beoogde coalitiepartijen zullen zich dinsdag uitspreken over het akkoord. Daarna zullen de partijleiders vermoedelijk weer bijeenkomen om te praten over mogelijk kleine aanpassingen van het akkoord waarop fracties aandringen. Het is de bedoeling dat de vier partijleiders het coalitieakkoord woensdagmiddag presenteren. Dan gaat het stuk ook naar de rest van de Tweede Kamer.

Deze week debatteert de Kamer vermoedelijk nog met informateurs Johan Remkes (VVD) en Wouter Koolmees (D66) over hun eindverslag. Daarna wordt een formateur aangewezen - VVD-leider Mark Rutte - die daarna kan beginnen met het samenstellen van zijn vierde kabinet. Hij zal de komende paar weken de bewindslieden ontvangen. In de tweede week van volgend jaar kan het kabinet-Rutte IV dan op het bordes staan.

Nieuws

menu