VVD hint op uitstel van versobering coronasteunpakket nu nieuwe coronamaatregelen op komst zijn

VVD-kamerlid Thierry Aartsen Foto: ANP

Regeringspartij VVD denkt dat het derde steunpakket toch niet afgebouwd zal worden nu het kabinet nieuwe coronamaatregelen zal aankondigen. ,,De kans dat die versoberingen doorgaan, is heel erg klein”, zei VVD-Kamerlid Thierry Aartsen vanmiddag in de Tweede Kamer.

Volgens Aartsen moet het kabinet het pakket ‘opnieuw wegen’ nu de overheid waarschijnlijk meer bedrijven zal dwingen de deuren gesloten te houden. ,,Je hoeft geen helderziende te zijn om vast te stellen dat deze situatie langer gaat duren.”

De hoop dat er langzaam toe kan worden gegaan naar een normale situatie, is ijdel gebleken, stelt hij. Daarom moet het kabinet ‘snel om de tafel met werkgevers en vakbonden’. ,,Er komen waarschijnlijk nieuwe maatregelen. Kabinet, kijk nou of dit voldoende is”, aldus Aartsen.

Oppositiepartijen vinden dat de VVD nog te veel aarzelt door de bal bij het kabinet te leggen. PvdA-leider Lodewijk Asscher riep opnieuw op de afbouw van het steunpakket zo snel mogelijk uit te stellen, voordat bedrijven gedwongen zijn plannen te maken om personeel te ontslaan.

Volgens de PVV is het zonneklaar dat het bestaande steunpakket per 1 januari niet verder versoberd kan worden en moet de VVD het kabinet sommeren de geplande afbouw te staken. Aartsen wil daar echter ‘niet één, twee, drie ‘ja’, op zeggen’.

Nieuws

menu