Van vakantiehotspot naar brandhaard: Curaçao meldt recordaantal besmettingen met corona, maar reisadvies wordt nog niet aangescherpt

Recordaantal besmettingen op Curaçao Foto: ANP

Op Curaçao is woensdag een recordaantal coronabesmettingen geregistreerd. Het gaat om 51 gevallen. Niet eerder waren er zoveel registraties van besmettingen op één dag op het eiland.

Curaçao is momenteel extra in trek bij Nederlandse vakantiegangers, omdat de Caribische delen van het koninkrijk de enige bestemmingen zijn zonder negatief reisadvies.

De overheid daar laat weten dat wordt onderzocht of er een specifieke bijeenkomst is geweest waar veel mensen besmet zijn geraakt. Meer dan dertig van de nieuwe besmettingen kunnen namelijk niet gelinkt worden aan al bestaande gevallen.

Op Curaçao zijn nu 315 actieve besmettingen geregistreerd. Zeven mensen met een coronabesmetting liggen in het ziekenhuis, van wie één op de intensive care. Sinds maart van dit jaar zijn twee mensen overleden die waren besmet met corona. Op Curaçao ligt het aantal besmettingen al enkele weken om en nabij de 300.

Gisteren zijn ook 28 personen hersteld van een besmetting. Het eiland kent sinds 14 september een avondklok, sinds augustus zijn dans- en muziekactiviteiten verboden. Verder moeten mensen zo veel mogelijk afstand houden.

Hausse aan boekingen

Na de persconferentie van Mark Rutte vorige week waarin er een negatief reisadvies werd gegeven voor alle buitenlandse bestemmingen met uitzondering van de Caribische delen van het koninkrijk, kwam er een hausse aan boekingen naar Curaçao, merkten touroperators Corendon en TUI. Zo boekten voor Curaçao in korte tijd al tientallen tot honderden mensen een vakantiereis.

Volgens een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties wordt er op dit moment nog niet gesproken over een aanscherping van het reisadvies. Dat kan wel gebeuren als het ministerie van Volksgezondheid daar aanleiding toe ziet.

Nieuws

Meest gelezen

menu