Vandaag Inside zonder excuses Derksen trekt 1,3 miljoen kijkers

De mannen van Vandaag Inside. Foto: ANP/HH

De uitzending van Vandaag Inside van donderdagavond, waarin Johan Derksen en de andere twee mannen excuses zouden maken over het ’kaarsenverhaal’, is door ruim 1,3 miljoen mensen bekeken. Dat blijkt uit de cijfers van de Stichting KijkOnderzoek.

Het is geen record voor het veelbesproken programma. In juni 2020 trok de uitzending waarin Derksen met strafrechtadvocaat Natacha Harlequin in gesprek ging over zijn grappig bedoelde opmerkingen over Akwasi en Zwarte Piet ruim 1,7 miljoen kijkers. Toen heette het programma overigens nog Veronica Inside , maar het bestond uit dezelfde formule: de drie mannen praatten aan een tafel over voetbal en actualiteit.

Uit de cijfers van SKO blijkt dat donderdagavond ruim 2 miljoen mensen donderdag een stukje van de uitzending hebben gezien.

Derksen bekende dinsdag dat hij in de jaren zeventig een bewusteloze vrouw zou hebben gepenetreerd met een kaars. Hier reageerden veel mensen boos op; adverteerders haakten af en het Openbaar Ministerie stelde een onderzoek in.

Woensdag nuanceerde Derksen zijn verhaal en zei hij dat er geen penetratie plaatsgevonden had. Talpa kondigde donderdag aan dat Derksen en zijn kompanen Wilfred Genee en René van der Gijp, die dinsdag hard moesten lachen om het verhaal, excuses zouden gaan maken. Maar dit gebeurde niet.

In plaats daarvan zei Derksen dat hij wil vertrekken bij het SBS-programma. Het is niet duidelijk of dit echt gebeurt. De mannen hebben al eerder aangekondigd te stoppen maar kwamen daar later weer op terug. Talpa was donderdagavond en vrijdagochtend onbereikbaar voor commentaar.

Nieuws

menu