Vandaag lintjesregen, morgen Koningsdag. Dit was het belangrijkste nieuws uit Drenthe en Groningen | dagoverzicht dinsdag 26 april

Beelden uit het nieuws van dinsdag 26 april Bewerking: DVHN

Jan en Corrie verkopen hun slagerij, dit is de onderhandelingsstrategie van Mark-Jan Fledderus, check in onze lintjeszoeker wie er bij jou in de buurt een onderscheiding krijgen en bereid je voor op Koningsdag. Lees hier wat je vandaag (mogelijk) hebt gemist.

Lintjesregen! Wie zijn de gelukkigen?

In Drenthe krijgen vandaag 86 mensen een lintje. In Groningen zijn dat er 83. Check in onze speciale lintjeszoeker wie er bij jou in de buurt een koninklijke onderscheiding krijgen.

We zetten ook de vijf meestgestelde vragen over de lintjesregen op een rij. Lees er hier alles over.

Gestolen AirPods teruggevonden, maar niet teruggekregen

Je weet dankzij een gps-tracker dat je gestolen spullen vlakbij zijn, en toch kun je er niet bij. De Groningse Maren Sluiter maakte het mee. 'Ik kon op m'n AirPods zelfs mijn eigen muziek afspelen. Het voelde zo raar'

Meer nieuws uit Groningen is hier te vinden . Lees hier hoe het eraan toeging bij het bezoek van onderwijsminister Dijkgraaf (en wat koe Sandy en een broodje rosbief daarmee te maken hadden)

Waar moeten de carnivoren nu naartoe?

De knoop is doorgehakt. Jan en Corrie verkopen na 30 jaar hun slagerij in Schoonoord. En dat is slecht nieuws voor de trouwe klanten van het stel. 'Ze vragen ons: Je zorgt toch wel dat we weer een goede slager krijgen?'

Het laatste nieuws uit Drenthe is hier te lezen.  Bijvoorbeeld waarom huurders in Drenthe vanaf juli meer moeten betalen voor hun woning.

Weg met Peter de Grote! Heet welkom de Romeinse godin van de dageraad

Het Peter de Grote Festival gaat verder onder de naam Aurora Festival. De Russische tsaar wordt na 25 jaar ingeruild voor de Romeinse godin van de dageraad.

Ook een festival, maar een stuk minder klassiek: een uitverkocht Kingsland viert Koningsdag groot in Groningen met imponerende line-up vol hiphop, urban en dance. Antoon, Maan en Joris Voorn treden op.

Verder staat onze cultuurpagina vol met verhalen en achtergronden. Bijvoorbeeld dit interview met de jonge Violiste Luna van Leeuwen (die vlak na het winnen van een grote prijs alweer in de collegebanken zat)

Na 18 jaar weg bij je cluppie

Teammanager Edwin Bolt kreeg van FC Groningen geen vrij voor een vakantie met zijn kinderen. Daarom vertrekt hij na dit seizoen tegen wil en dank bij de club. 'Maar ik blijf supporter'

In ander sportnieuws : zo onderhandelde Mark-Jan Fledderus met de zaakwaarnemer van Joey Pelupessy

Een bijzonder opiniestuk

De zoon van Maria overleed in een auto-ongeluk. Maar haar verdriet afreageren op de boom kwam nooit in haar op. Roekeloze automobilisten en (wan)beleidmakers zijn verantwoordelijk voor alle dood en verderf op de wegen, schrijft ze in dit aangrijpende opinieverhaal.

Morgen is het Koningsdag. Dit moet je weten:

Meer nieuws uit jouw woonplaats? Ga naar dvhn.nl/mijn-nieuws

Nieuws

Meest gelezen

menu