Meerdere grote websites weer bereikbaar. Onder meer politie, NS, Funda, Albert Heijn, AD, PlayStation, Rabobank en ING kampten met storing

Foto: Telegraaf

Veel websites die donderdag in de namiddag ineens niet meer bereikbaar waren, zijn weer online. Onder meer politie.nl en de sites van banken, media en de NS konden rond 18.45 weer worden gebruikt.

Ook Nu.nl, Albert Heijn, Rabobank, ING en ABN AMRO zijn weer via internet te bereiken. Met al deze sites ervoeren gebruikers enige tijd problemen. Die waren vermoedelijk het gevolg van technische problemen bij het bedrijf Akamai. Bedrijven als Akamai zorgen ervoor dat mensen die een website bezoeken snel kunnen vinden wat ze zoeken.

Het wemelde van de meldingen

Wereldwijd wemelde het van de meldingen. Op de website allestoringen.nl, die meldingen over storingen verzamelt, verschenen tussen 17.40 uur en 18.00 uur talloze bedrijven die volgens gebruikers niet meer online te bereiken waren. Meldingen kwamen onder meer binnen over betalingsdiensten als iDeal en Tikkie, computergames en -platforms als Steam, EA, Playstation Network, Call of Duty en Warframe.

De Ziggo GO app was in de namiddag even niet bereikbaar, de oorzaak daarvan wordt volgens een woordvoerder van Ziggo onderzocht. Daar zegt hij bij dat de sites van het bedrijf (Ziggo.nl, Vodafone.nl en VodafoneZiggo.nl) geen hinder hebben ondervonden van de storing bij Akamai.

Ook over Jumbo, Online.nl, Zalando en TikTok werden meldingen gedaan. Of een site waar honderden meldingen over binnenkomen echt helemaal niet bereikbaar is, valt overigens niet met zekerheid te zeggen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
menu