Veiligheidsberaad waarschuwt in verband met corona: 'Het was vandaag te druk. Op deze manier krijgen we een zomer met heel wat beperkingen' (update)

Voorzitter Hubert Bruls van het Veiligheidsberaad voorspelt strengere coronamaatregelen als wij er zo massaal op uit trekken. Foto: Jeroen Jumelet

Voorzitter Hubert Bruls van het Veiligheidsberaad zegt dat het op bepaalde plaatsen in het land te druk was met Hemelvaart.

Tegen de NOS zegt hij: ,,Als dit het beeld is van de zomer, zullen we een zomer krijgen met heel wat beperkingen.”

Zo valt de 1,5 meter regel niet te handhaven

Op veel plaatsen was het vandaag zo druk dat de handhavers mensen moesten wegsturen en soms bekeuren, ook in Drenthe en Groningen. Vooral rond het water was het vaak een drukte van belang, maar ook in veel parken kwamen drommen mensen bij elkaar.

Volgens Bruls valt de 1,5 meter regel op deze manier niet te handhaven. Hij beklemtoont dat mensen niet allemaal de van oudsher bekende plekken moeten opzoeken om te recreëren. ,,Dat zal deze zomer echt anders zijn dan toen er nog geen coronacrisis was."

'Als mensen dit niet snappen ...'

,,Als mensen niet snappen dat ze niet allemaal tegelijk naar dezelfde stranden, plassen en winkelcentra kunnen, dan krijgen we een zomer vol beperkingen", zegt hij.

,,Dan zullen er net als donderdag steeds plekken worden afgesloten of ontruimd. Want we hebben wel te maken met beperkingen zoals afstand houden. Het lijkt me niet iets om je op te verheugen dat je tijden in een file naar het strand staat en dan daar tot de ontdekking komt dat het is ondertussen is afgesloten, omdat het te druk is."

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Coronavirus
Aanrader van de redactie
menu