Vet belegd, die pensioenen en zorgpremies. Lees hier het belangrijkste nieuws uit Drenthe en Groningen | dagoverzicht donderdag 21 april

Beelden uit het nieuws van donderdag 21 april. Bewerking: DVHN

Veel over eten vandaag. Pensioenfondsen en zorgverzekeraars beleggen blijkbaar jouw premie in een vette hap. Ondertussen zitten er wel steeds minder bitterballen in de verpakking. En voor wie écht gezond (en lokaal) wil eten: waar haal je dat nou vandaan? Dit nieuws en meer heb je vandaag (mogelijk) gemist.

Met jouw zorgpremie naar 'de Mac'

De grote zorgverzekeraars beleggen gezamenlijk voor miljoenen in McDonald’s, Kentucky Fried Chicken, Pizza Hut en Burger King. En de pensioenfondsen doen ook mee! Zo gaat jouw premie naar een vette hap. Best een beetje ironisch, toch?

Het onderzoek van onze verslaggever Erik Bloem maakt de tongen goed los. Zorgverzekeraar CZ zegt vandaag al dat ze hun beleggingen gaan heroverwegen.

Liever (nog) niet tegen Ajax en PSV

Burgemeester Eric van Oosterhout van Emmen vraagt de KNVB om wedstrijden tegen de topclubs later in het jaar te plannen . Reden? Er is weinig ruimte om veel politie op de been te brengen voor deze 'risicowedstrijden'. Het is niet zo dat trainer Dick Lukkien met dat idee op de proppen kwam.

Het laatste nieuws uit Drenthe is hier te lezen. Over deze boer die de doorfietsroute Assen-Groningen spuugzat is, bijvoorbeeld.

Huren hoger, behalve in Groningen. Nu breekt mijn klomp

De huurprijs van huurwoningen is landelijk met bijna 7 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar. Alleen in de provincie Groningen blijven de prijzen gelijk. Hoe dat kan en zit, lees je hier.

Meer nieuws uit Groningen is hier te vinden . Over het 'goede gasjaar' (en de miljoenenwinst) van de NAM bijvoorbeeld. En waarom je minder compensatie krijgt voor de waardedaling van jouw huis in het bevingsgebied.

Drie recensies en een bult verhalen

Of je nou bent van de muziek, films of boeken: we hebben voor ieder wat nieuws in de spotlights gezet. Het nieuwe album Heavy Light van Beau Jennings & The Tigers. Coen Peppelenbos heeft vijf sterren over voor het nieuwe boek van Tom Lanoye. En de documentaire over componist Ennio Morricone mag je ook niet missen.

Verder staat onze cultuurpagina vol met verhalen en achtergronden. En de nieuwe aflevering van de podcast Hooggeëerd Publiek is ook te beluisteren.

Superbikes op de TT

Het WK Superbike is terug op het TT Circuit in Assen. Morgen begint een driedaags motorsportspektakel. En goed nieuws voor de organisatie en fans: de Nederlandse coureur Michael van der Mark doet mee.

In ander sportnieuws : Handbalster Tess Wester volgt haar hart en verlaat CSM Boekarest. En haar verloofde Mart Lieder pikt meteen de huldiging FC Emmen mee.

Gezond eten is makkelijk(er gezegd dan gedaan)

Gezond, gemakkelijk, goed voor de aarde. Dat zijn de belangrijkste trends in onze voeding. Maar hoe doe je dat nou? En hoe zorg je ervoor dat je ook nog een beetje lokaal koopt? Nou: met deze 7 tips.

Ons magazine Meer staat elke week bomvol artikelen over lifestyle, koken, kleding, entertainment en (je raadt het al) meer. Interesse? Bijvoobeeld in dit artikel over waarom je meer betaalt voor een pakje bitterballen met minder inhoud. Klikklikklik hier

Verder in het nieuws

Meer nieuws uit jouw woonplaats? Ga naar dvhn.nl/mijn-nieuws

Nieuws

menu