Virologen achten kans klein dat we 20 september weer 'los' mogen. 'Ongevaccineerden worden onverbiddelijk ziek', zegt Bert Niesters van het UMCG

De datum 20 september kan met potlood in de agenda, klonk het vrijdagavond tijdens de coronapersconferentie. Mogelijk kan dan de anderhalve meter worden losgelaten, maar alleen als het ’goed gaat’.

Viroloog Bert Niesters van het UMCG: ,,Het aantal besmettingen is nu al vrij hoog, het daalt niet en de R nadert door terugkerende vakantiegangers de 1. Dat zou niet erg zijn als vrijwel iedereen was gevaccineerd, maar dat is niet zo. Die mensen worden overbiddellijk ziek."

Viroloog Bert Niesters van het UMCG: ,,Het aantal besmettingen is nu al vrij hoog, het daalt niet en de R nadert door terugkerende vakantiegangers de 1. Dat zou niet erg zijn als vrijwel iedereen was gevaccineerd, maar dat is niet zo. Die mensen worden overbiddellijk ziek." Foto: Corné Sparidaens

Het worden daarom spannende weken, al zien virologen het somber in. Want net als vorig jaar komen in deze periode veel mensen besmet terug van vakantie en staat de herfst voor de deur, waarmee het gunstige seizoenseffect op z’n einde loopt. „We komen nu in de moeilijke fase.”

Ontsluiting van de samenleving

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's