Voorkom coronaverwarring en bekijk hier de versoepelingen die vanaf 1 juni gelden

Mensen met mondkapjes op in de trein. Vanaf 1 juni is het verplicht om een mondkapje te dragen als je het openbaar vervoer wilt gebruiken. Wie dat niet doet, riskeert een boete van 95 euro.

Mensen met mondkapjes op in de trein. Vanaf 1 juni is het verplicht om een mondkapje te dragen als je het openbaar vervoer wilt gebruiken. Wie dat niet doet, riskeert een boete van 95 euro. Foto: Hollandse Hoogte / Ramon van Flymen

Volgende maand mogen we weer op het terras een biertje drinken, een museum bezoeken en kunnen middelbare scholieren weer naar school. Bekijk hier de ‘coronaversoepelingen’ die het kabinet heeft aangekondigd voor juni.

1 juni

  •  De horeca mag open om 12.00 uur. Er mogen 30 bezoekers tegelijk (exclusief personeel) in het café of restaurant zijn, iedereen op 1,5 meter afstand van elkaar. Buiten op het terras geldt in principe geen maximum, maar natuurlijk wel het verplicht afstand houden. Gezinnen en huisgenoten zijn een uitzondering op die afstandsregel. Aan de voorkant moet er een ‘checkgesprek’ plaatsvinden om te zorgen dat er niemand met klachten binnenkomt.
  • Ook bioscopen, theaterzalen en andere culturele instellingen mogen hun deuren openen met maximaal 30 bezoekers (exclusief personeel), met inachtneming van de 1,5 meter-regel en het checkgesprek.
  • Musea en monumenten mogen ook weer bezoekers ontvangen, hier is het aantal toegestane bezoekers afhandelijk van de grootte van het gebouw, op afstand, exclusief personeel. Toegangskaarten moeten vooraf gekocht worden.
  • Het ov gaat weer volgens de normale dienstregeling rijden. Ook hier geldt dat mensen afstand moeten houden op perrons en in trein, bus, metro en tram. Een mondkapje wordt verplicht. Reizigers die na 1 juni geen mondkapje dragen, riskeren een boete van 95 euro.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's