Voorzitter Veiligheidsberaad Hubert Bruls ergert zich aan voorrang voor specialisten als Diederik Gommers bij vaccinatie

Hubert Bruls. Foto: ANP

Voorzitter van het Veiligheidsberaad en burgemeester van Nijmegen Hubert Bruls stoort zich aan de voorrang die specialisten zoals ic-arts Diederik Gommers krijgen binnen het vaccinatieproces. Dat zegt hij in een tv-programma van Omroep Gelderland.

Bruls vindt het niet terecht dat er is afgeweken van het advies van de Gezondheidsraad, die adviseerde de bewoners van verzorgingstehuizen eerst in te enten. ,,Ik heb me verbaasd en me eraan gestoord dat professionele specialisten die meneer Gommers vertegenwoordigt, via televisie hun lobby starten en dan hun zin lijken te krijgen. En dat week af van het advies van de Gezondheidsraad”, zegt hij tegen Omroep Gelderland.

Bovendien schept dit volgens hem ook een precedent voor andere beroepsgroepen zoals huisartsen, leraren, politiemensen en boa's. ,,Dat krijg je als je toegeeft aan een lobby van specialistische ziekenhuizen.”

Opmerking van columniste

Bruls deed zijn uitspraken naar aanleiding van een opmerking van columniste Annemarie Haverkamp. Zij wil dat haar gehandicapte 16-jarige zoon wordt gevaccineerd, maar die komt hiervoor nog niet in aanmerking vanwege zijn leeftijd.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Extra
Coronavirus
menu